Kesinambungan dari entry semalam;
pada hari ini, seorang Pakar Makanan dari Program Dietetik, Universiti Sains Malaysia (USM), Shariza Abd Razak berkata, kandungan kolesterol dalam daging kambing adalah hampir sama dengan daging lain.
Tambahnya lagi:
-Daging kambing tergolong dalam kumpulan daging merah seperti lembu dan boleh dikatakan kesemua jenis daging ini tidak banyak perbezaan kandungan kolesterol.
-Namun, kita perlulah mengawal pengambilan daging ini dan makan dalam kuantiti yang sederhana mengikut tahap kesihatan dan keperluan kita.
-Namun, kita perlulah mengawal pengambilan daging ini dan makan dalam kuantiti yang sederhana mengikut tahap kesihatan dan keperluan kita.
Sharing is caring,
Anna Da Lady
Anna Da Lady
aah btl..mmg dlm Quran ade ckp daging kambing ni byk khasiat dia..tp sebab daging dia panas sbb tu xsesua utk org yg ade darah tinggi..klau mkn byk..klu mkn sket ok je..ubat lg..hehe
ReplyDeleteTo sis Suziey, terima kasih untuk maklumat tu...
ReplyDelete