Tuesday, March 25, 2014

MH370: Jerebu dalam hati

Assalamualaikum...walaupun jerebu persekitaran telah beransur pergi, tetapi jerebu mula menyinggah di dalam hati tatkala mendengar pengumuman muktahir yang disampaikan oleh PM tentang status MH370.
Dan pagi ini satu lagi kejutan yang menyuramkan lagi suasana, pabila seorangrakan sekerja iaitu senior dalam jabatan telah pulang ke rahmatullah pagi tadi. Sememangnya arwah seorang yang sangat baik hati dan suka tersenyum....
Malah beberapa rakan sekerja yg melawat beliau menunjukkan keadaan semasa beliau semasa kunjungan minggu lepas, beliau masih tersenyum menyembunyikan kesesensaraan yg dirasa....
Ya Allah....sesungguhnya setiap orang di muka bumi ini akan pergi mengadap Mu...semoga Engkau tetapkan hati kami dan iman kami dalam Islam....

Jerebu yang tak pasti bila hilangnya,
Anna Da Lady

Monday, March 10, 2014

Digital camera to let go: CANON vs NIKON

Jenis 1: Canon IXUS 120 IS (since 2008)



Jenis 2: NIKON Coolpix L3 (since 2006)


Dua-dua masih dalam keadaan baik.

Anna Da Lady

Long dress to let go : New & Pre-loved

Jenis 1 (NEW): Peplum style bercorak floral
Nota kaki: sesuai untuk yang langsing dan ketinggian lebih kurang 160-165cm, kecuali yang suka pakai kasut high heel :)



Jenis 2 (NEW): Style jubah moden
Nota kaki: 
- Dua lapis kain, boleh adjust belt pink tu  
- Free size, ketinggian 160cm ke atas jugak lebih sesuai, kecuali yang suka pakai kasut high heel :)



Jenis 3 (Pre-loved): Penjelasan seperti Jenis 1
Nota kaki: 
- warnanya hitam 
- perhiasan labuci di dada dan tangan.


Tujuan nak let go yang NEW: Kakngah saya tersilap beli secara online. 

Sesiapa yang berminat, boleh beri comment atau emel, terima kasih...
Anna Da Lady

Friday, February 21, 2014

Sekumpulan lebah kat kebun kami?

Satu petang, seperti biasa Mr F akan menjenguk halaman kebunnya sekembalinya kami dari rumah MIL. Akan tetapi...

Mr F: Ayang, cuba tengok ni!!!!
Saya: Kenapa Bang?

Mr F: Datangla sini. Bawa handphone Abang sekali.
Saya: Ok...

Selepas beberapa saat...

Saya: Nah Bang..Kenapa?
Mr F: Nampak tak tu? (sambil menunjukkan kepada satu benda hitam di pokok kari)

Saya: Ha? Apa tu? (sambil rasa cuak, terus lari masuk rumah balik, selepas sedar bahawa benda tu lebah)

Saya: Camne ni Bang? ayang taknak la keluar dah kalau camni...
Mr F: Relaksla..Nanti Abang fikir jalan...

Kebetulan petang tu, kawan-kawan Mr F dan isteri mereka ada datang ke rumah disebabkan kami ada anjurkan Mini Garage Sale, ada beberapa benda yang sudah lama disimpan tak dipakai, jadi nak let go...

masing-masing tanyalah, apa yang boleh dibuat nak halau lebah tu..

1) Ada sorang kakak ni cakap, lebah ni tak duduk lama, sebab ada kawan dia pun pernah jadi camni...
2) Ada sorang kawan ni cakap, telefon bomba je

So, esok paginya, saya mengendap dari tingkap dapur...Lebah-lebah tu masih ada kat pokok kari tu..Tapi, berubah formasi pulak...menyenget ke kanan...

Tapi, saya biarkan je lebah tu duduk situ, tapi dalam hati memang tak senang duduk...

Balik dari ofis petang tu, saya jenguk lagi, sebab kalau masih ada, saya memang nak pergi call Bomba mintak diaorang halau!

Sekali bila saya tengok belakang melalui tingkap dapur...

Tada!


Subhanallah..Dah takdak,

Anna Da Lady




Saturday, February 15, 2014

Bila memberi hukum...

Sekarang ni, berleluasa satu isu ni..Halal, haram, harus....

Saya sangat tergerak hati untuk meluahkan apa yang dirasa dalam blog kecik ini...

Pada pendapat saya, sebagai seorang ISLAM, apa yang masih dalam keadaan samar @ syubhah, eloklah dielakkan...Tapi, ia terpulang kepada keadaan, pendapat dan pegangan masing-masing....

Apa pun yang penting, kita kena ingat alam yang SATU lagi...Hidup ni singkat, alam di sana yang lama.

Apa yang silap, datang dari kelemahan saya sendiri, mohon diperbaiki...

Hanya Allah yang Maha Berkuasa,
Anna Da Lady


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails