Thursday, August 2, 2012

AEON Fiesta@Taman Equinne dan Bazar Ramadhan

Balik-balik je dari kerjad tadi, terus solat Asar dengan Mr F, then, terus cabut pergi AEON Taman Equinne dengan motor kapcai...Best je naik motor..Pantas!

Lepas tu, bila masuk je AEON, terus rasa teruja dan terkejut...Giler ramai orangg...

"Eh, diaorang ni tak keja ke apa..."

Pastu..tengok sana sini sale...Pastu, kat luar shopping market, ada deretan kaunter untuk redeem voucher...Wow bestnya!!!

Kami datang sini pun, sebab Mr F nak beli seluar kerja dia...Dah lama dia tak membeli barangan keperluan dia...

Memang sampai je, terus pergi mengadap bahagian seluar lelaki...Saya langsung tak pandang kiri kanan untuk tengok kot2 ada yang berkenan kat bahagian lady..sebab orang ramai...

Lepas tu, lepas bayar semua and sambil tunggu saleswoman potong seluar, saya dan Mr F tunggulah di kerusi yang disediakan...

Sambil tu, sebab saya bosan...

"Abang...Ayang nak window shopping boleh? Window shopping je, bukan shopping..Ok ye?"

angguk je Mr F :)

Pastu, jalan kat bahagian blaus..bahagian tudung..tersangkut kat situ lama...sebab 70% off plus 10%....Wah, tergugat iman makcik..Tapi, pendam kan dulu :)

Lepas tu, terus pergi balik kat Mr F...Kata beliau...

"Hmm, ada yang berkenan ke?"

Saya jawab...

"Adalah satu..."

Mr F kata; "apa?"

"adalah satu...tak payah habaq la.."

hehe..ayat pendam tu...lepas tu masa lalu bahagian kasut perempuan sebelum sampai dekat tempat potong/jahit seluar tadi, saya pegang satu kasut...

Dalam hati cakap..."Hmm, cantik jugak kasut ni.."

Lepas tu, tetiba Mr F kata, "aala, ayang kasut ni cantik..Cuba try..."

Aik..Mr F dapat baca hati saya ke? Hehehe...Jawab saya balik...

"Takpela, Abang...Malasla.."

Hehe..Last-last before keluar, Mr F bagi saya satu 'not', kot2 la nak beli kasut next time...

Terima kasih, sayang bambam :)

Ok, selepas dah setel beli seluar, terus singgah Bazar Ramadhan, sebab memang tak sempat dah pun nak 'bersilat' di dapur...Ni second time kami mengadap Bazar ni..Kalau tak penat macam first time (ahad lepas-sebab balik kampong) dan kalau sempat macam sekrang, jangan harapla, nak menyinggah...

Last-last, kami beli; 
- nasi kerabu untuk saya (sedap!), 
- nasi ayam goreng berempah (ayam dia tak masak sangat)
- ayam percik (biasa jek dan imej penjual dia kami tak berapa gemar)
- otak-otak gelang patah (sedap, dan tukang buat dia nampak ikhlas je bila menjual..yang nilah yang kami cari)
- air tebu (sedap tapi manis sangat!)

Total lost; Lebih RM 20...

Kata Mr F;

"Hmm, sehari datang bazar ni pun dah habis dua puluh..mahal betulll"

Saya jawab balik;

"Hmm, naisb baik kita datang sini pun sekali sekala...and kita ni bukan jenis pemakan kuih muih..kalau tak habisla kat bazar ni je/..."

Apapun alhamdulillah dengan kuniaan dariNya setakat ini,
Anna Da Lady

1 comment:

  1. kuat imannyaaa..klu aku tersangkut dah tu..haha

    ReplyDelete

Like this entry? Silala bagi komen...Thank you

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails