Thursday, July 5, 2012

Salmon Fishing in the Yemen

Gara-gara tertengok Mr F tengok cerita ni semalam, dan juga gara-gara saya dan my BF, Mrs Lea tak dapat beli salmon di Warta Bangi (skang Giant), maka, bermulalah perbualan di bawah:

Mr F: Ha, ayang...cuba tengok ikan salmon ni. Dalam dia nampak tak telor2 tu?
Saya: Eh, ayang ingat salmon warna merah.

Mr F: Isi je merah, luaq camni.
Saya: Dia nak gi mana bawak telur-telur dia tu?

Mr F: Bila je sampai masa bertelur, si salmon ni akan berlawan arus untuk ke muara dari laut yang sejuk ni.
Saya: Hah? kuatnya dia...

Memang waktu ni, perangai saya dah macam budak-budak..heran, pastu tanya and tanya lagik..

Last-last, sebab Mr F 'malas' nak layan saya (ni ayat saya sendiri ye..hehe), maka dia pun gunalah perkhidmatan mr YouTube..maka saya yang macam 'jakun' ni pun layan video tu sambil mata hampir nak terpejam.

Ni info sikit pasal cerita tu: Kita guna khidmat cik Wiki kita :)

Salmon Fishing in the Yemen - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Salmon_Fishing_in_the_Yemen

Ni info sikit pasal salmon:

Anna Da Lady

1 comment:

  1. smlm g Giant dpan umah.. pon tinggal y ekor2..

    ReplyDelete

Like this entry? Silala bagi komen...Thank you

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails