Harini, mari kita sama-sama mengumpulkan 'kolestrol' dalam badan ye :)
Bagi orang yang ada 'gaut', jangan jeles ye. Takpe, berpantang ye dulu. Dulu2 kan dah merasa macammana udang tu :) ----Ayat jahat! Harap maap :)
Ada orang kata,
"Ha, jangan makan udang banyak. Nanti kang, mulalah tahap kolestrol dalam badan tu tinggi"
Tapi, sebenarnya banyak benda yang kita dengar ni, kena kaji selidik balik..Contoh artikel: http://www.sajionline.com.my/index.php/info-makanan/714-kolesterol-pada-udang-tidak-merbahaya.html
Macam la kambing. Dia lebih elok dari daging merah. Kita ni dok elak taknak makan kambing, takut poning kepala, maka pergi la makan daging tu...Hehe..Macam tu lah kaedahnya.
Ok, berbalik kepada mi udang...
Dulu, sampai dalam TV, dok tunjuk mi udang sana sedap, situ sedap, sinun sedap.
Setakat ni, saya rasa paling sodap kat Juru, satu tempat bawah rumah. Kalau yang kat Perak tu (yang masuk dalam TV tu), nama apa ntah, tak berapa sodap pun mengikut selera saya la..Taktaula selera orang lain camne.
Apapun, sebenarnya nak buat mi udang ni sangat mudah, as simple as ABC. :)
Tapi, nak menyedapkan ia la sangat kekadang leceh. Sebab ada orang suka camni, ada orang suka camtu.
Kalau macam saya, saya suka letak udang kering bebanyak, sebab yang itu permintaan Mr F. Udang plak pastikan buang kulit, sobab nanti bila makan, masuk je..Takyah dok tapis2 dengan gigi :)
Pastu, letakla ubi keledek tu banyak2 sikit..Manisla kuah tu..Tapi, ubi keledek kat KL ni mahalla. Eden beli satu je. :)
Ok,can cin cau...Saya nak pergi makan cincau plak,
Anna Da Lady
No comments:
Post a Comment
Like this entry? Silala bagi komen...Thank you