Friday, February 8, 2013

Pendeposit Tabung Haji: Bonus Jubli Emas 2012

Saya daripada kecik adalah pemegang akaun TH...Sebab dulu mak ayah saya bahagian sebahagian duit simpanan diaorang pada anak2 melalui akaun ini...Walaupun tak banyak, tapi Alhamdulillah, ada juga bekalan untuk kami ini bila membesar :)

Dan memang saya gunakan akaun ini bila mak ayah pergi ke Mekah, semasa saya masih dalam pengajian...

Daripada: Kosmo online....


KUALA LUMPUR – Lembaga Tabung Haji (TH) mengumumkan pengagihan Bonus Jubli Emas Tabung Haji 2012 sebanyak lapan peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2012 kepada 8.2 juta pendeposit mereka.
Pemberian bonus tersebut yang merupakan tertinggi sepanjang 50 tahun penubuhan TH itu merangkumi kadar bonus tahunan sebanyak 6.5 peratus dan tambahan bonus khas sebanyak 1.5 peratus.
Pendeposit boleh mengemas kini akaun masing-masing melalui kaunter-kaunter TH dan rakan-rakan strategik TH iaitu Bank Islam Malaysia Bhd. (Bank Islam), Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Bhd. (Bank Rakyat) dan Maybank Islamic Bhd. (Maybank Islamic) mulai 10 Februari ini.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, jumlah keseluruhan pemberian bonus itu adalah sebanyak RM2.46 bilion iaitu RM2.13 bilion untuk bonus tahunan dan RM325 juta bagi bonus khas.
“Bayaran bonus tahunan tersebut merupakan peningkatan sebanyak 27 peratus berbanding RM1.68 bilion yang diagihkan pada tahun 2011,” katanya kepada media selepas majlis pengumuman Bonus Jubli Emas TH 2012 di sini semalam.

1 comment:

Like this entry? Silala bagi komen...Thank you

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails